Nu blir jag utbildningsledare

Från och med idag, 1 augusti 2012, byter jag tjänst från att vara studierektor vid Institutionen för kultur- och medievetenskaper till att bli utbildningsledare för Humanistiska fakulteten vid Umeå universitet. Det innebär inte bara nya spännande arbetsuppgifter utan också att jag byter anställningsform från att vara universitetslektor till att bli administratör. Därmed ändras även förutsättningarna för mig att driva pedagogiska frågor.

Jag kommer fortsätta blogga, men jag kommer skifta inriktning på texterna. Som utbildningsledare är mitt jobb att bistå humanistiska fakultetens kanslichef i utbildningsfrågor. Jag kommer jobba för att bereda dessa utbildningsfrågor till fakultetens dekan, prodekan och fakultetsnämnd. Detta kommer ske i samarbete med institutionernas studierektorer och Umeå universitets vicerektor för utbildning.

I stället för att själv driva egna pedagogiska frågor kommer jag därför försöka använda denna blogg till att sammanfatta olika aktuella teman/nyheter/utredningar som jag kommer i kontakt med i mitt arbete. Jag hoppas du som läser denna blogg även kommer ha nytta av detta.

Ett stort tack till alla institutionskollegor som jag fått tillfälle att lära känna sedan jag började som doktorand för över nio år sedan. Vi syns i korridorerna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *